/5 Dagen Praag
5 Dagen Praag 2017-05-30T09:28:15+00:00

Boek online

5 dagen Praag

Dag 1.

Vanaf de opstapplaatsen rijden we naar Praag.

Dag 2.

Na een goede nachtrust vertrekken we naar het historische centrum van Praag voor een bezoek.

Eventueel kunt u een stadswandeling maken met een Nederlands sprekende gids. U kunt natuurlijk ook zelf de stad verkennen. Het bekijken waard zijn; het oude stadhuis met het astronomisch uurwerk, het oude stadsplein met het monument van Johannes Hus, de Kruittoren en de beroemde stenen Karelsbrug over de Moldau met de barokke standbeelden. Aan het einde van de dag keren we terug naar het hotel.

Dag 3.

Deze dag bezoeken we de Praagse burcht, zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale gebouw vinden we de Vituskathedraal, de Vladislavzaal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan het Gouden straatje, waar de schrijver Franz Kafka woonde en werkte.
Optioneel kunt u een rondvaart op de Moldau maken.

Dag 4.

Vandaag een gevarieerde dag. We rijden eerst naar Novy Bor, voor een bezoek aan een authentieke glasfabriek. Hier is niet alleen te zien hoe glas wordt geblazen en ook voordelig het mooie Boheemse glaswerk te kopen. Vervolgens rijden we door het Kokorindal en het plaatsje Kokorin naar het wijnstadje Melnik, met zijn mooie historische centrum. Melnik ligt midden in een wijnbouwgebied waar al in de 14e eeuw wijn werd geproduceerd. Dit stadje ligt op het punt waar de rivier de Moldau en de Elbe samenkomen. Op de heuvel boven de stad staat het schitterende renaissance slot.

Dag 5.

Na een vroeg ontbijt is het weer tijd om via Duitsland richting Nederland te rijden. In de avond komen we bij uw uitstapplaats aan.

Prijs: € 175,00 per persoon.

Data: 2018 volgt zsm

Inbegrepen:

  • 4 overnachtingen in Praag op basis van verblijf in een 2 persoonskamer.
  • Luxe touringcar met een ervaren chauffeur tevens reisleider.
  • 4 x ontbijt
  • Bezoek aan Kasteel Praag.
  • Nederlands sprekende gids in Praag.
  • Entree glasfabriek.
[table “17” not found /]