Kerstmarkt Monschau

Het beeld van de kerstmarkt wordt gedomineerd door huisjes met leisteen die zorgen voor een pittoresk decor voor de kerstmarkt. De kerstmarkt is een kleine kerstmarkt met een intieme kerstsfeer.
In het romantische centrum staat rond de grote verlichte kerstboom de talrijke houten kerstkraampjes opgesteld.
Wat leuk is aan de kerstmarkt is dat niet alleen de stalletjes zich perfect lenen om lekker rond te slenteren en kerstinkopen te doen. Ook de plaatselijke winkeltjes en galerijen worden ondergedompeld in de kerstsfeer. r bevindt zich in Monschau zelfs een heus kerstwarenhuis.

Ook de mooie levende kribbe, die elke zaterdag en zondag tijdens de adventsweken te zien is bij het brouwerij museum, is een prachtig schouwspel. Let er wel op dat je gaat kijken op het moment dat er een voorstelling wordt gegeven.
Tijdens de kerstmarkt wordt er in het centrum live muziek gespeeld waardoor je helemaal in feeststemming komt.
In Monschau zijn nog andere interessante bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de glasblazerij. Hier worden regelmatig demonstraties gegeven zodat je kan zien hoe glazen, borden en vazen gevormd worden vanuit een gloeiende massa.

Vanuit de parkeerplaats kunt u met een shuttlebus rechtstreeks naar het centrum. Ticket zijn tegen betaling ter plaatsen verkrijgbaar.

We rijden om 17.00 uur weer retour naar de uitstapplaatsen.

Prijs : € 31,50 p.p..

Datum : 2020 volgt z.s.m..

Opstapschema:  
Bergen op ZoomStation NS08:50 uur
BredaTransferium - Ettensebaan09:45 uur
Etten-LeurDe Valpoort09:35 uur
Overige opstapplaatsenin overleg
RoosendaalWC Lindenburg09:10 uur
Sint WillebrordMuijs Scaldis - Roosendaalseweg09:25 uur
TilburgStappegoor IJshal10:15 uur