3 Dagen Moezel.

Dag 1.
Vanaf uw opstapplaats rijden we over de Duitse wegen naar Koblenz. In Koblenz heeft u de tijd op op eigen gelegenheid deze mooie stad te bezichtigen.

Koblenz, prachtig gelegen oude stad ingeklemd tussen de samenvloeiing van de Moezel en de Rijn. Met een geschiedenis die terug gaat tot de Romeinse tijd meer dan 2000 jaar geleden. Kerken, kastelen, paleizen en deftige burgerhuizen getuigen van een rijk verleden. De Romeinen vermelden ongeveer 14 jaar na Chr. de naam “Castrum ad Confluentes” wat betekent nederzetting bij de samenvloeiing. Hier eindigt de Moezel en stroomt over in de Rijn. Dit beroemde punt, het Deutsches Eck, ligt in een schitterende omgeving. Oude vestingmuren , burchttorens, kastelen en patriërshuizen zijn de overblijfselen uit een bewogen verleden.

In de loop van de middag komen we aan bij ons hotel waar we 2 nachten verblijven. Na de kennismaking met de hotelier wacht een heerlijk diner.

Dag 2.
Na het uitgebreide ontbijtbuffet stappen we in de bus voor een excursie naar Cochem. We rijden vanaf ons hotel langs de mooe oevers van de Moezel naar Cochem.

Cochem is natuurlijk bekend om haar wijn en wordt gedomineert door de wereldberoemde Reichsburg, die hoog boven de stad reeds van ver te zien is. De geschiedenis van Cochem stamt, net als vele andere Moezelstadjes uit de tijd van de Kelten en de Romeinen. Voor het eerst wordt het bestaan van het stadje in 886 genoemd in een document van het abdij van Prüm, nabij Bitburg. Cochem kreeg in 1332 stadsrechten. De beroemde burcht werd rond 1020 gebouwd. We rijden aan het einde van de middag terug naar ons hotel in Alken voor een wijnproeverij in de kelder van het hotel. Na deze proeverij genieten we van het “Winzerbuffet”.

Dag 3.
Na het ontbijt maken we nog een prachtige boottocht op de Moezel. Na de lunch vertrekken we richting Nederland. Onderweg maken we nog een stop voor het afscheidsdiner voordat we u weer terugbrengen naar uw uitstapplaats.

Datum: 2018 volgt zsm.

Prijs:

€ 245,00 per persoon ( 2 persoonskamer)
Toeslag 1 persoonskamer € 50,00

Inbegrepen:
• Vervoer per luxe touringcar
• Begeleiding door uw chauffeur
• 2 overnachtingen met ontbijt en diner
• Wijnproeverij
• Live muziek 2e avond
• Boottocht
• Bezoek aan Koblenz en Cochem
• Afscheidsdiner

Opstapschema:  
Bergen op ZoomNS-Station?
BredaTransferium - Ettensebaan?
Den BoschVan der Valk. Bosscheweg 2?
DordrechtBastion Hotel - Laan der Verenigde Naties 363?
EindhovenP+R Meerhoven ?
RoosendaalDe Stok – parkeerplaats Skydive?
Sint WillebrordMuijs Scaldis Reizen- Roosendaalseweg 11?
RotterdamCapelsebrug - Metrostation?
TilburgStappegoor – parkeerplaats IJshal?
Boek Online